Stvaramo inspirativne brandove.

AdAge proglasio B&Ž titulom International Small Agency of the Year

Danas je u Portlandu, Oregon, američki magazin Advertising Age (AdAge) proglasio ovogodišnje nositelje titula Small Agency of the Year, a Bruketa&Žinić OM imenovana je titulom International Small Agency of the Year. Advertising Age je vodeći globalni medij namijenjenih marketinškoj i medijskoj zajednici. Uredništvo AdAgea je ovu inicijativu pokrenulo prije pet godina kako bi istaknulo najbolje agencije koje su ili potpuno neovisne ili koje nisu u većinskom vlasništvu holdinga ili mreže agencija.

Žiri sastavljen od urednika i novinara AdAgea te uglednih agencijskih ljudi proglašava najbolje u SAD-u, te zasebno prema SAD regijama, veličinama agencija, agencijskoj kulturi, kampanji i pro bono kampanji godine te se imenuje i jedna strana mala agencija godine, odnosno agencija sa sjedištem izvan SAD-a. Ocjenjuje se cjelokupna agencijska priča, organizacija i kultura te strategija, kreativnost i rezultati agencijskih projekata za klijente.

Među projektima koji su predstavljeni žiriju su i Stina vino te Brokula&Ž čije je brand strategije kreirala agencija Brandoctor!

“Nalazimo se u zlatnom dobu za male agencije kada utjecaj nema puno veze s veličinom.”, izjavio je Abbey Klaassen, urednik Advertising Agea. “Pametni oglašivači razumiju da su male agencije spretne, vrlo kreativne i inovativne. Agencije i kampanje koje spadaju u ovu kategoriju su među najboljima u industriji oglašavanja.”

“Ovogodišnja konkurencija je bila žestoka”, rekao je Rupal Parekh, zamjenik izvršnog urednika AdAgea i jedan od članova žirija. “Broj prijava je bio velik, a širina prijavljenih radova impresivna.”

“Kontinuirano me inspirira žirirati na ovom natjecanju.”, izjavio je izvršni urednik AdAgea Ken Wheaton. “Količina zaposlenika ovih agencija se može smatrati malenom, ali nema ničeg malenog u njihovim idejama.”

“Nadamo se da će nam ova titula pomoći da se istaknemo na međunarodnoj sceni, posebno sada kada poslujemo i u Azerbajdžanu i u Austriji.”, izjavio je Davor Bruketa.

“Small Agency inicijativa AdAgea je bitna jer stavlja naglasak na one agencije koje se na svim drugim velikim međunarodnim stručnim skupovima teško mogu istaknuti među velikim globalnim mrežama agencija.”, dodao je Nikola Žinić.

Profili svih laureata bit će objavljeni u idućem tiskanom izdanju AdAge-a, a listu možete pogledati ovdje.

AD_AGE_NEWS

No comments