Stvaramo inspirativne brandove.

7 branding trendova koji su trenutno “in”

Za Jutarnji list pisali smo o praktičnim savjetima kako osuvremeniti brand za današnjeg potrošača i ojačati ga naspram konkurencije.

1. Blisko i osobno

Brandovi se iznimno trude kreirati iskustva “po mjeri” za svakog potrošača. Potrošači su ti u čijim je rukama kreiranje sadržaja, što pokazuje Appleov video za majčin dan.

bd_ed_1_620

2. Stvarni život, stvarni ljudi

Potošači snažnije reagiraju na emocionalne priče o stvarnim ljudima. To dokazuje i nagrađivana kampanja Under Armoura s Michael Phelpsom u glavnoj ulozi.

bd_ed_2_620

3. Vraćanje zajednici

Brandovi imaju snagu postati pokretači pozitivnih promjena u društvu. Novi igrači poput Warby Parkera društvenu odgovornost inkorpiraju u svoju misiju.

4. Povratak korijenima

Brandovi žele podsjetiti na svoje nasljeđe i temeljne vrijednosti, a koje su i danas aktualne. Dobar primjer su Pepsi i Coca-Cola.

bd_ed_3_620

5. Otvorenost

Biti otvoren i transparentan ne čini brand ranjivim, upravo suprotno – čini ga empatičnim i snažnim. Primjer je Beyonce koja se potpuno otvorila u svom posljednjem albumu Lemonade.

6. Uzlet generacije Z

Generacija Z još uvijek imaju značajno nižu kupovnu moć od Milenijalaca, ali znaju točno što žele od brandova. Draža im je Taylor od Rihanne, Instagram od Facebooka i Snapchat od Twittera.

7. Veliki igrači, velike promjene

Kako bi ostali relevantni, brandovi trebaju biti u dosluhu s promjenama na tržištu i željama potrošača. Coke, Axe, Lego i Mattel samo su neki od velikih brandova koji su se u proteklih nekoliko mjeseci odlučili za velike promjene.

Pročitajte više o svakom trendu i pojašnjenje primjera na Jutarnji.hr

Autor ilustracija: Alen Lipuš, Bruketa&Žinić OM

No comments