Stvaramo inspirativne brandove.

Hrvatski «doktori za brandove» u globalnom REBRAND Hall of Fame

bd_tim_formal_620

Svjetski autoritet na području brandiranja REBRAND jučer je objavio svoj Hall of Fame™ u kojeg je uvrstio 26 brand konzultanata, među kojima su i stručnjaci iz prve hrvatske branding agencije Brandoctor. Hrvatski su se «doktori za brandove» tako našli uz bok velikim globalnim igračima poput Interbranda, Landora, Siegel + Gale ili FutureBranda.

REBRAND Hall of Fame™ najveće je globalno priznanje za brand konzultante, prepoznajući one koji su tijekom proteklih 10 godina uzastopce dobivali priznanja za uspješne, učinkovite transformacije brandova, odnosno kroz rebranding.

REBRAND prvi je na svjetskoj razini počeo s ocjenjivanjem dojmljivih priča o transformacijama brandova i do sada je kroz njihova godišnja nadmetanja 110 članova žirija ocijenilo rad stručnjaka iz 51 zemlje u preko 40 tržišnih kategorija, čime je njihova kvaliteta, globalni doseg i ugled do sada nenadmašen. Njihov rad prenose mediji kao što su The Wall Street Journal, CNN Money ili Bloomberg Businessweek.

Partner projekta je VIM Grupa iz Londona vodeća svjetska mreža za implementaciju branda, a njezin CEO Marc Cloosterma ovom je prilikom izjavio da je definiranje obećanja branda jednako bitno kao i njegova implementacija.

Anaezi Modu, osnivačica i direktorica REBRAND-a je ovom prilikom izjavila: “Brand konzultanti kreiraju strategije, surađuju s dizajnerima, isporučuju i upravljaju željenim brand iskustvima. Važno je jasno razlikovati branding od marketinga i oglašavanja. Branding zaslužuje vlastito priznanje za uspješnu integraciju različitih znanja i za rad kojime branding profesionalci unaprjeđuju različite namjere i dotiču mnoge aspekte naših života.»

Brandoctor je prva hrvatska branding agencija, dio Bruketa&Žinić OM grupe, koja je prošle godine obilježila deset godina rada. «Brand je 100% emocija. Brandovi inspiriraju ljude, a time naravno i pridonose rastu na tržištu i uspjehu poslovanja.», kaže Anja Bauer Minkara iz Brandoctora i dodaje: «Temelj stvaranja inspirativnih brandova jesu znanje i iskustvo. Mi vjerujemo u brandove koje gradimo, to su brandovi koje i sami koristimo. Bez vjere u to što radimo, ne bi bilo niti strasti u tome što radimo. Inspirirani time, pokrenuli smo i prvi regionalni blog o brandingu i brand managementu.».

Među suradnicima s kojima je Brandoctor tijekom proteklih 10 godina radio su Igor Manasteriotti, Mia Marić, Maja Benčić, Moe Minkara, Ruth Hoffmann, Tomislav Jurica Kaćunić, Jurana Puljić, Ana Belić, Davor Rukovanjski, Neven Crljenak, Sonja Šurbatović, Slaven Kosanović Lunar, Bu Bu Tanenbaum, Siniša Sudar, Miran Tomičić, Popular Bruketa&Žinić OM, Davor Bruketa i Nikola Žinić.

No comments