Stvaramo inspirativne brandove.

Hrvatski Froddo i AutoZubak prestigli Cadillaca i UBS

froddo rebrand

Nakon što smo 2015. uvršteni u svjetski REBRAND Hall of Fame, među najbolje svjetske branding agencije, nastavljaju nam pristizati najviša globalna priznanja. Osmu godinu zaredom osvojili smo najcjenjeniju svjetsku nagradu iz područja rebrandinga REBRAND100® Global Awards i to čak za rad na tri hrvatska branda.

Posebnu Distinction nagradu dobili smo za rebranding Frodda i AutoZubaka, dok smo za rebranding Degordiana nagrađeni nagradom Merit. Ovi su se hrvatski brandovi nadmetali s brandovima iz 42 zemlje, a postignutim rezultatima našli su se uz bok ili čak ispred nekih od vodećih svjetskih brandova poput Land Rovera, Cadillaca, Alitalie, Southwest Airlinesa i UBS-a.

Anaezi Modu, osnivačica REBRAND-a, naglasila je: “Ovogodišnja lista pobjednika nudi odličnu lekciju o tome zašto je dobra rebranding strategija ključna u stvaranju uspješnog branda bez obzira na industriju”.

autozubak rebrand

Anja Bauer Minkara, direktorica i senior brand konzultant Brandoctora izjavila je: “Svježe, relevantne ideje, pozicioniranje i dizajn koji dotiču srca potrošača imale su odlučujuću ulogu u ocjenjivanju ovogodišnjeg žirija. Nagrađeni smo za tri branda koja su stvorila potražnju ne samo u Hrvatskoj, već i u Europskoj Uniji. Zahvaljujući tome su rasla na tržištu i povećala svoju financijsku vrijednost”.

Poslovni rezultati koje su ostvarili Froddo, AutoZubak i Degordian nakon rebrandinga potvrđuju i svjedoče o važnosti brand strategije za cjelokupno poslovanje. Nakon rebrandinga Froddo je ostvario rast od 20% na hrvatskom tržištu i povećao broj inozemnih kupaca za 60%.” AutoZubak je ostvario rast prodaje novih automobila od 13%, dok je Degordian ostvario rast prihoda od 43% i proširio poslovanje na preko 20 stranih tržišta u godinu i pol dana od lansiranja branda.

Uspjehu ovih projekata su implementacijom naše brand strategije pridonijele i agencije Brigada i Bruketa&Žinić OM, kao i vanjski suradnici Igor Manasteriotti i Mia Marić za grafički dizajn, te ilustratorica BooBoo Tannenbaum.

degordian rebrand

“Bez obzira na veličinu, zemlju ili industriju iz koje brand dolazi, ono što čini snažne i pamtljive brandove je jednako – sposobnost da dotaknu ne samo naš um, već i naše srce, da nas pokreću na način koji je ponekad teško definirati.” izjavila je Kristin Volk, ovogodišnja članica žirija i glavna strateška planerica njujorškog Saatchi&Saatchi Wellnessa.

Ovim smo se nagradama našli među vodećim svjetskim tvrtkama iz branše kao što su Interbrand, Landor i FutureBrand, čiji su klijenti globalni brandovi BMW, Prada, Siemens, Samsung, Microsoft, Philips, Lavazza, Pirelli, Bacardi i drugi.

No comments