Stvaramo inspirativne brandove.

Priča kreće od temelja

Zašto su neki hoteli samo spavaonice, a neki nam mame osmijeh na lice na svakom koraku? Zašto neki hoteli mogu biti smješteni bilo gdje na svijetu, dok neki dišu zajedno s destinacijom u kojoj se nalaze? U posljednjih godinu dana, u Brandoctoru težili smo tome da hoteli postanu mjesta koja pružaju lijepa i inspirativna iskustva koja gosti nose sa sobom. Radeći na projektima stvaranja novih brandova za hotele, susreli smo se s različitim zahtjevima koji su iznjedrili originalne i inspirativne strategije, od kojih se svaka od njih očituje na svoj specifičan način.

Kako postići da se na ljetovanju ne odmaraju samo djeca, već i roditelji, a kako kroz hotel oživjeti cijelu destinaciju? Kako kroz suvremenu arhitekturu reflektirati luksuz minulih vremena, a kako oživjeti stvaralački duh prošlih generacija kroz aktivnosti s gostima? Sve ove odgovore dali smo kroz tri specifične brand strategije novih i obnovljenih hotela duž Jadranske obale.

Primjer hotela koji živi u simbiozi s destinacijom su hoteli Medora, najveći hotelijerski kompleks u mjestu Podgora na Makarskoj rivijeri. Priča o Medori je priča o spajanju svih kontrasta ovoga mjesta. Podgora kao da spaja nespojivo, podmorske dubine i nadmorske visine. Ona je i more i planina, stijena i klisura, ponikve i morski žal, školjka i stalaktit. Ovdje gosti upoznaju prošlost Podgore, kako bi se mogli okrenuti vlastitoj budućnosti. Svoje ime hotel Medora nosi po endemskoj vrsti školjke nastanjene na Biokovu. Postojanost i ljepota njene kućice simboliziraju i svrhu poslovanja hotela – očuvanje podgorske tradicije i novi preporod cijelog mjesta.

Hotel branding

Uspješan primjer primjene brandinga u arhitekturi, ostvaren je u suradnji sa studiom 3LHD. Na arhitektonskom natječaju za hotel Belvedere u Dubrovniku, rješenje studija 3LHD pobijedilo je među jakom konkurencijom poput Zahe Hadid i Normana Fostera. Priča o brandu hotela uvodi nas u gotovo nestvarni svijet neprolazne ljepote Dubrovnika okruženog morem. Svijet hotela Belvedere reminiscencija je na Dubrovnik koji su izgradili naši pretci i renesansne ljetne vile koje su pružale utočište u bijegu od svakodnevnice. Ovdje kreće putovanje kroz dualnost skladnih svjetova koje su stvorili priroda i čovjek, podsjećajući nas i na vlastitu dualnost tijela i duše. Priča o brandu, odnosno značenje brand koncepta, reflektiralo se i u samoj arhitekturi. Diskretnom arhitekturom otvaraju se pogledi prema krajoliku dok se bogata povijest reinterpretira suptilnim detaljima. Belvedere slavi bezvremensku ljepotu, slobodu i harmoniju.

Brand Concept in Architecture 620x360

Hotelijersko turističko poduzeće Korčula, trenutno je u procesu rebrandinga resorta Bon Repos na Korčuli. Cilj rebrandinga je stvoriti obiteljski resort za ljude željne upoznavanja, učenja i avanture. Novi hotel imena Port 9 obiteljski je resort koji oživljava vrijednosti srednjovjekovne Korčule kroz aktivnosti namjenjene gostima i oblikovanje interijera i eksterijera čija se implementacija odvija u suradnji s arhitektom Dujom Kaliternom.

Uspješan branding hotela je osjećaj nestrpljivog iščekivanja gosta pri prvom dolasku ili zadovoljan smješak gosta na odlasku koji zna da je taj hotel, njegov novi dom pri sljedećem posjetu destinaciji. Branding hotela je ona posebna čar koja ostaje u svijesti potrošača i zbog koje se gosti vraćaju, odnosno ona čar koja rezultira većom financijskom vrijednošću.

No comments