Stvaramo inspirativne brandove.

bio&bio

*Brand strategija je rađena prema zaštićenoj metodologiji Anje Bauer Minkara.

bio&bio je prvi i vodeći lanac trgovina ekoproizvodima u Hrvatskoj.
Nakon niza godina na tržištu, bilo je potrebno udahnuti novu svježinu brandu i istaknuti njegovu komparativnu prednost u odnosu na konkurenciju.

Nakon detaljne analize branda, tržišta, potrošača i trendova ustanovili smo da su najveća snaga i jedinstvenost bio&bio njihovi zaposlenici koji zaista žive taj brand i vjeruju u to što prodaju. bio&bio prodavači kroz individualni pristup i svoje osobne priče prenose znanje o zdravoj i prirodnoj prehrani, ali i inspiriraju kupce da učine pozitivne promjene u svom životu. Insight svatko ima svoju priču vodio nas je kod definiranja temelja branda, ali i kod cjelokupne komunikacije koju je radila naša sestrinska agencija Bruketa&Žinić OM. Za implementaciju rebrandinga na prodajnom mjestu zaslužna je naša druga sestrinska agencija Brigada. Nove poruke i vizuali branda su energični, prijateljski, odišu svježinom i prenose stvarne priče koje inspiriraju promjenu.

Nakon rebrandinga bio&bio je postao pristupačniji i prijateljskiji, ponuda je izgledala svježije, a brand više nije izgledao kao da je namijenjen samo uskom dijelu kupaca. Izvrsno je prihvaćen među zaposlenicima, postojećim i novim kupcima, što se odmah očitovalo i u financijskim rezultatima branda. Prihodi su nakon rebrandinga rasli za 10%, dok su trgovine koje su implementirale branding u potpunosti imale rast od 60%. Što je najvažnije, promijenjena je percepcija o organskoj hrani i otvoren put drugim brandovima, a bio&bio bio je pionir u toj promjeni.

Brandoctor:
Senior Brand Consultant: Anja Bauer Minkara
Brand Consultant: Petra Despot
Copywriter: Anja Bauer Minkara
Brand Implementor: Jelena Mezga

Bruketa&Žinić OM:
Creative Directors: Davor Bruketa, Nikola Žinić, Dragan Lakićević
Art Director: Nebojša Cvetković
Copywriters: Ivan Čepelak, Lana Mujičić
DTP: Saša Krivak
Account Director: Zrinka Jugec

Brigada:
Creative Director: Damjan Geber
Product Designer: Simon Morasi Piperčić
Architect: Marina Brletić
Market Research: Ivana Validžić

Photographer: Domagoj Blažević

← Natrag