Stvaramo inspirativne brandove.

Degordian

*Brand strategija je rađena prema zaštićenoj metodologiji Anje Bauer Minkara.

Digitalna agencija iSTUDIO se uslijed širenja na europsko tržište odlučila na rebranding i preimenovanje. Agencije s kojima su se natjecali na stranim tržištima izdvajale su se intrigantnim imenima i pričom o brandu, što je nedostajalo našem klijentu.

Kod repozicioniranja iSTUDIJA, fokus je bio na promjeni poslovne strategije – od social media agencije u performance oriented agenciju, ali i karakter ljudi koji tamo rade – njihovu mladost, kreativnost, znatiželju i inovativnost. Ključni insight koji nas je vodio u procesu rebrandinga bila je znatiželja zaposlenika koji istražuju i testiraju što potrošače čini znatiželjnima odnosno zašto bi potrošač “kliknuo.” Znatiželja zaposlenika potiče znatiželju potrošača. Na temelju brand platforme, kreirali smo novo ime – Degordian koji nosi konotacije na Gordijski čvor, brzo i efikasno rješavanje i najkompliciranijih digitalnih izazova. Logotip u grafičkoj intervenciji na slovu “d” prikazuje rezanje gordijskog čvora, simbolizirajući rasčlanjenje i pojednostavljivanje kompleksne informacije.

Nakon rebrandinga, Degordian je postao puno relevantniji na stranim tržištima. U prvoj godini nakon rebrandinga ostvarili su rast izvoza od 46%, s klijentima na preko 20 stranih tržišta uključujući SAD, Veliku Britaniju, Njemačku i Maleziju. Ostavren je rast prihoda od 43% s time da su prihodi najviše rasli od usluga koje nisu vezane uz društvene mreže.

Brandoctor:
Senior Brand Consultant: Anja Bauer Minkara
Brand Consultant:
Petra Despot
Copywriter:
Anja Bauer Minkara
Brand Implementor: Jelena Mezga

Naming Consultant: Tonči Klarić

Design:
Art Director:
Igor Manasteriotti
Designers:
Igor Manasteriotti, Mia Marić

← Natrag