Stvaramo inspirativne brandove.

Froddo

*Brand strategija je rađena prema zaštićenoj metodologiji Anje Bauer Minkara.

Froddo je hrvatski brand dječje obuće. Nakon što mu se pripojio Bambi i uslijed planova za jačanje pozicije na stranom tržištu, došlo je do potrebe rebrandinga.

Tijekom analize u proces smo uključili i glavne protagoniste, djecu, ali i njihove roditelje, dječje psihologe i dizajnere. U izgradnji temelja nove Froddo strategije vodio nas je uvid da je svako dijete, baš kao i svako stopalo posebno. Froddo slavi tu različitost i poručuje roditeljima da su djeca koja rastu izvan “kalupa” sretnija te ostavljaju upečatljivije “otiske”.

Brand strategija očituje se i u novom proizvodu – personaliziranim tenisicama koje djeca oblikuju po svojoj želji. Zajedno s klijentom sudjelovali smo u izboru kolekcije, sugeriranju novih proizvoda, dizajna i materijala te na taj način pridonijeli konkurentnosti branda.

Rebranding se očitovao u svim područjima branda – dizajnu obuće, sloganu “Svaki korak je tvoja priča” i vizualnom identitetu koji prikazuje aktivno dijete, a prati ga serija ilustracija koje simboliziraju kreativnost i odrastanje izvan kalupa. Za novi prodajni koncept i oblikovanje prodavaonica zaslužna je naša sestrinska agencija Brigada, a za komunikaciju Bruketa&Žinić OM.

Nakon rebrandinga broj inozemnih kupaca povećao se za 60%, dok je hrvatsko tržište raslo 20%.

Branding:
Senior Brand Consultant: Anja Bauer Minkara
Brand Consultant: Petra Despot Domljanović
Junior Brand Consultant: Stipan Rimac, Željka Zrnić
Brand Implementor: Jelena Mezga

Dizajn:
Art director: Igor Manasteriotti
Dizajner: Igor Manasteriotti, Mia Marić
Ilustrator: BooBoo Tannenbaum

Dizajn interijera: Brigada
Komunikacija: Bruketa&Žinić OM
Fotografi: Domagoj Kunić, Igor Manasteriotti

← Natrag