Stvaramo inspirativne brandove.

General Blistakonov

*Brand strategija je rađena prema zaštićenoj metodologiji Anje Bauer Minkara.

Baš kao što volimo čiste automobile, tako nam je bilo posebno drago raditi za autopraonicu Citywash. Iako opremljena najsuvremenijom tehnologijom u ovom dijelu Europe i smještena na vrlo frekventnoj lokaciji, autopraonica nije bila dovoljno vidljiva i prepoznatljiva.

Autopraonica Citywash je vizualno i verbalno bila sasvim stopljena s trgovačkim centrom u čijoj se blizini nalazila, i kao takva je bila sasvim nezamjetljiva, iako su kraj nje prolazile tisuće auta dnevno. Da bismo to promijenili, bilo je potrebno napraviti nešto neuobičajeno, pamtljivo i hrabro.

Vođeni insightom da automobil nakon autopraonice “blista ko nov”, osmislili smo strogu, ali zabavnu i duhovitu brand ikonu – Generala Blistakonova – što je ujedno i novo ime autopraonice. Naš Blistakonov je opsjednut čistim, sjajnim automobilima što smo dodatno potkrijepili i sloganom “Nitko te ne opere kao General Blistakonov” te namjerno komunicirali dvosmislenost koja je jasnija u ostatku komunikacije.

Odmah nakon rebrandinga autopraonica je počela bilježiti blistave rezultate. Povećao se broj čistih automobila, a General je postao vrlo popularan.

Branding:
Senior Brand Consultant: Anja Bauer Minkara
Brand Consultant:
Petra Despot
Naming Consultant: Anja Bauer Minkara, Tonči Klarić
Copywriter: Tonči Klarić
Brand Implementor: Jelena Mezga

Dizajn:
Art Director:
Igor Manasteriotti
Dizajneri:
Igor Manasteriotti, Mia Marić
Ilustrator: Vedran Klemens

Fotografi: Kova, Igor Manasteriotti

 

← Natrag