Stvaramo inspirativne brandove.

Hijack Byejack

*Brand strategija je rađena prema zaštićenoj metodologiji Anje Bauer Minkara.

Hijack Byejack je brand auto-stakala otpornih na metke koji smo kreirali za libanonskog naručitelja MSCA (M. Special Car Armoring). U Libanonu postoji prijetnja od otmice automobila pod oružanom prijetnjom, nakon koje vozači svoje luksuzne automobile prepuštaju lopovima.

Većina ciljnih potrošača Hijack Byejack stakala su muškarci visokih primanja i na visokim pozicijama, od političara, vojnih lica, visoko pozicioniranih novinara koji naručuju takva stakla kako bi zaštitili svoje bližnje u automobilima. Zato je bilo bitno uz funkcionalne asocijacije stvoriti i snažnu emociju koja komunicira zaštitu od kriminalaca – hijackera odnosno carjackera. Stoga smo predložili ime Hijack Byejack.

To ime na duhovit način opisuje čin pozdravljanja s hijackerom (Hi Jack) i bijeg od njega (Bye Jack). Ovakvo ime ne zastrašuje, već komunicira sigurnost i bijeg od zločinca, a zbog igre riječi je lako pamtljivo. Logo predstavlja dlan koji je postavljen kao stop (nasilju), ali sa skijaškom maskom dobiva još više na osobnosti. Vizualni identitet razvio je dizajn studio Manasteriotti∞Marić.

Brandoctor:
Senior Brand Consultant: Anja Bauer Minkara
Naming Consultant: Anja Bauer Minkara
Brand Implementor: Jelena Mezga

Design:
Art Director: Igor Manasteriotti
Designers: Igor Manasteriotti, Mia Marić

← Natrag