Stvaramo inspirativne brandove.

Lantea Grupa

*Brand strategija je rađena prema zaštićenoj metodologiji Anje Bauer Minkara.

Lantea je bila lanac trgovina odjećom i tekstilom kojoj je bio potreban rebranding iz niza razloga. Lantea je od strane većine potrošača bila percipirana kao zastarjeli i neprivlačan brand. Izazov je također predstavljala činjenica da se pod jednim krovnim imenom prodavala odjeća i tekstil različitih cjenovnih segmenata, namijenjena različitim ciljnim skupinama.

Promijenili smo model brand arhitekture iz Branded House u House of Brands, te povukli ime Lantea s maloprodajnih jedinica.

Lantea je postala korporativni brand te je promijenila ime u Lantea Grupa. Lantea Grupa je krovni brand nekoliko samostalnih i snažnih podbrandova koji imaju dvosmjernu vezu s korporativnim brandom. Za svaki podbrand odredili smo jedinstvenu ciljnu skupinu, pozicioniranje branda, brand image, verbalni i vizualni identitet te brand touchpoints.

Primjerice, Vrtuljak je zaigran i zabavan brand trgovina dječje odjeće, igračaka i opreme, a Ritual je privlačan, udoban i moderan brand trgovina donjeg rublja. Centra je prijateljski brand trgovina odjećom i opremom za kućanstvo nižeg cjenovnog ranga, dok je Moderato elegantan, klasičan, pouzdan i kvalitetan brand trgovina odjećom srednjeg do višeg cjenovnog segmenta. VictorVictoria je pak brand trgovina odjećom višeg segmenta koji nudi suvremenu eleganciju.

Senior Brand Consultant: Anja Bauer Minkara
Creative Director: Moe Minkara
Naming Consultants: Anja Bauer Minkara, Maja Benčić
Copywriters: Anja Bauer Minkara, Thomas Bauer, Ivan Čadež, Ivan Čepelak, Maja Benčić
Art Director: Igor Manasteriotti
Designers: Igor Manasteriotti, Ruth Hoffman, Tomica Jurica Kačunić, Jurana Puljić, Ana Belić
Illustrator: Davor Rukovanjski
Brand implementor: Jelena Mezga, Helena Rosandić
Fotograf: Domagoj Kunić

← Natrag