Stvaramo inspirativne brandove.

Oryx Grupa

*Brand strategija je rađena prema zaštićenoj metodologiji Anje Bauer Minkara.

AMC-u (Auto management centru) bio je potreban rebranding iz nekoliko razloga. Ime u obliku akronima bilo je teško razumljivo potrošačima koji većinom nisu znali što on znači, što je rezultiralo i manjkom prepoznatljivosti AMC-a. Zbog nedostatka prepoznatljivosti, ali i komunikacije koja je predstavljala samo njegove funkcionalne prednosti, AMC nije uspio ostvariti snažniju vezu s potrošačima.

Željeli smo istaknuti sigurnost kao osnovnu funkcionalnu vrijednost AMC-a, ali i njegov image obogatiti novim relevantnim asocijacijama. Osnovna postavka kod kreiranja brand strategije bila je da ako je auto sigurnost, onda je i vožnja zabavnija. Što više vještina u upravljanju automobilom stekneš, to se više možeš opustiti i uživati u vožnji. Novi image AMC-a stoga je definiran kao siguran, ali i zabavan i slobodan.

Predložili smo Oryx kao novo ime branda. Oryx je vrsta antilope čije su konotacije snaga, brzina i elegancija, sloboda i pustolovina, što je naglašeno i kroz vizualni identitet prikazom oryxa u skoku. ORYX Grupa obuhvaća autoškolu, centar za sigurnu vožnju, asistenciju na cesti i na moru, rent-a-car, osiguranje, stanicu za tehnički pregled i taxi službu.

Branding: Brandoctor
Senior Brand Consultant: Anja Bauer Minkara
Brand Consultant: Petra Despot
Naming Consultant: Maja Benčić
Copywriters: Anja Bauer Minkara, Maja Benčić, Kitica Kekić, Thomas Bauer, Ivan Čadež
Brand Implementor: Jelena Mezga

Design: Bruketa&Žinić o.m.
Creative Directors: Davor Bruketa, Nikola Žinić
Art Director: Neven Crljenak
Designer: Sonja Šurbatović
Accounts: Zrinka Jugec, Martina Ivkić

Web Design: Brlog

Fotograf: Domagoj Kunić

← Natrag